Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2016

ΤτΕ: Μειώθηκε περαιτέρω η εξάρτηση των τραπεζών από τον ELA

Η χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης των ελληνικών τραπεζών υποχώρησε κατά 1,3 δισ. ευρώ, η σε ποσοστό 2,6% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδας.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, οι τράπεζες βασίζονταν στον ELA (emergency liquidity assistance) που αντλούσαν από την ΤτΕ από τον Φεβρουάριο του 2015, αφού αποκλείστηκαν από το παράθυρο ρευστότητας της ΕΚΤ εξαιτίας του αδιεξόδου που είχαν φτάσει η διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των επίσημων πιστωτών της.

Η εξάρτηση τους από τον ELA μειώνεται σταθερά από τον Ιούνιο, όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επανέφερε την πρόσβαση των τραπεζών σε λειτουργίες φθηνής χρηματοδότησης.

Η έκτακτη χρηματοδότηση, που είναι πιο δαπανηρή σε σχέση με το δανεισμό από την ΕΚΤ, μειώθηκε στα 47,6 δισ. ευρώ στο τέλος του Σεπτεμβρίου από τα 48,9 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin