Σάββατο, Οκτωβρίου 29, 2016

Ο εξόριστος πρόεδρος της Υεμένης απέρριψε το ειρηνευτικό σχέδιο του ΟΗΕ

Τουλάχιστον 17 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στη νοτιοδυτική επαρχία Τάιζ της Υεμένης από αεροπορική επιδρομή του υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμού που έπληξε ένα σπίτι, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και κάτοικοι.
Η επιδρομή είχε στόχο ένα σπίτι στον τομέα αλ-Σάλου, ανέφεραν οι πηγές, μια περιοχή της Τάιζ όπου οι αντάρτες Χούτι και κυβερνητικές δυνάμεις με την υποστήριξη του συνασπισμού μάχονται για τον έλεγχο. Η Τάιζ είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης με 300.000 κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις προτού ξεσπάσει ο πόλεμος.

Ο υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμός πολεμά τους αντάρτες Χούτι και δυνάμεις πιστές στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, που κατέχουν μεγάλο μέρος της βόρειας Υεμένης, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά, από τον Μάρτιο του 2015, στην προσπάθεια να αποκαταστήσει στην εξουσία τον διεθνώς αναγνωρισμένο πρόεδρο Αμπντ-Ράμπου Μανσούρ.

Ο εξόριστος Χάντι απέρριψε σήμερα μια ειρηνευτική πρόταση του ΟΗΕ για τον τερματισμό της σύγκρουσης λέγοντας πως η συμφωνία δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένας δρόμος προς περισσότερο πόλεμο και καταστροφή.

Μιλώντας έπειτα από μια συνάντηση με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ Ισμαήλ Ουλντ Σέιχ Άχμετ στο Ριάντ, ο Χάντι δήλωσε πως η συμφωνία "θα ήταν μια ανταμοιβή για τους αντάρτες και θα τιμωρούσε τον λαό της Υεμένης και τη νομιμότητα", σύμφωνα με το υπό κυβερνητικό έλεγχο πρακτορείο ειδήσεων Saba.  -Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - capital.gr
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin