Σάββατο, Οκτωβρίου 08, 2016

Αξιωματούχος ευρωζώνης: Έχει χαθεί η υπομονή με την Ελλάδα

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι πιθανό να εγκρίνουν τη Δευτέρα την εκταμίευση μεγάλου μέρους ή του συνόλου της δόσης των 2.8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, αναφέρουν στο Reuters δύο αξιωματούχοι της ευρωζώνης.

Η εν μέρη ή η πλήρης εκταμίευση είναι πιθανή διότι η χώρα έχει εκπληρώσει σχεδόν το σύνολο των 15 ορόσημων που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές ως προϋπόθεση για την υποδόση.

Το μόνο ορόσημο που δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως είναι η ελληνική υπηρεσία ιδιωτικοποιήσεων κρατικών περιουσιακών στοιχείων (σ.σ. το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων) δήλωσαν οι δύο αξιωματούχοι στο Reuters, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο για να συζητήσουν την πρόοδο της Ελλάδας και να λάβουν απόφαση σχετικά με την εκταμίευση των 2.8 δισ. ευρώ.

"Πλησιάζουν, αλλά γνωρίζω ότι τουλάχιστον ένα ορόσημο δεν έχει εκπληρωθεί πλήρως, επομένως έχουν εκπληρωθεί μάλλον τα 14,5 (από τα 15)" δήλωσε ένας εκ των αξιωματούχων.

"Είναι πιθανό αυτό να έχει επιλυθεί έως το πρωί της Δευτέρας. Οι περισσότεροι υπουργοί του Eurogroup έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα, και διατηρούν αυτή την πίεση διότι πιστεύουν ότι στην Ελλάδα τα πράγματα γίνονται μόνο υπό πίεση. Αν δεν είναι έτοιμο, θα περιμένουν" είπε ο αξιωματούχος.
 [capital.gr]
8/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin