Πέμπτη, Οκτωβρίου 06, 2016

Η παρούσα κυβέρνηση, ουδέποτε δέχτηκε ότι υπάρχει θέμα τσάμικου

Σε υψηλούς τόνους απάντησε, με δήλωσή του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στις σημερινές δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ για το τσάμικο ζήτημα μία μέρα μετά από την αποσαφήνιση του θέματος από τον ίδιο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και μία σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

"Οι βουλευτές της ΝΔ είναι έκθετοι για τη συνεχή και άκριτη υιοθέτηση ψεμάτων και κάθε είδους ανακρίβειας παραγόντων της αλβανικής κυβέρνησης σε βάρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ακόμα και εκείνων που γίνονται για μικροπολιτικές εσωτερικές σκοπιμότητες στην Αλβανία", τονίζει ο κ. Κοτζιάς επαναλαμβάνοντας, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, σε τέσσερα σημεία, τη στάση και τις ενέργειες του υπουργείου Εξωτερικών γύρω από αυτό το ζήτημα.

"Πρώτον: η Ελλάδα, τουλάχιστον η παρούσα κυβέρνηση, ουδέποτε δέχτηκε ότι υπάρχει θέμα τσάμικου". "Δεύτερον, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στην αλβανική πλευρά άτυπο κείμενο προσδιορισμού των προς επίλυση ελληνοαλβανικών διαφορών. Η μόνη αναφορά που γίνεται στο ανύπαρκτο ζήτημα είναι ότι αυτό έχει ήδη κριθεί από τα ελληνικά δικαστήρια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin