Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2016

Ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας μεταβαίνει αύριο στη Μόσχα για συνομιλίες σχετικά με τη Συρία

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό θα βρίσκεται αύριο Πέμπτη στη Μόσχα και μεθαύριο Παρασκευή στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες σχετικά με τη Συρία και να προωθήσει το γαλλικό σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο προβλέπει να τεθεί εκ νέου σε ισχύ εκεχειρία στο Χαλέπι, που το Παρίσι επιδιώκει να εγκριθεί εντός της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε το Κε ντ’ Ορσέ σήμερα.

"Το ταξίδι αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Γαλλίας για να επιτευχθεί η υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών μιας απόφασης η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για μια κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι και την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πληθυσμούς οι οποίοι την χρειάζονται πολύ", ανέφερε το γαλλικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

"Καθώς οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι συνεχίζονται ο Ζαν-Μαρκ Ερό θα βρίσκεται στη Μόσχα την Πέμπτη 6η Οκτωβρίου και στην Ουάσινγκτον την Παρασκευή 7η Οκτωβρίου", κατά την ίδια ανακοίνωση.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποίησε πως ο Ερό πρόκειται να συναντηθεί αύριο στη Μόσχα με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Η Γαλλία αναμένεται να παρουσιάσει εντός ωρών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα σχέδιο απόφασης για τη Συρία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 5/10/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin