Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2016

Ισπανία: "Όχι" Σοσιαλιστών στους προϋπολογισμούς της επόμενης κυβέρνησης

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) της Ισπανίας διεμήνυσε σήμερα ότι δεν προτίθεται να εγκρίνει οποιοδήποτε προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού καταθέσει στο κοινοβούλιο η κεντροδεξιά κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα εντός ημερών, όπως δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος του Χαβιέρ Φερνάντεθ, εξέλιξη που υπογραμμίζει ότι το πολιτικό αδιέξοδο πιθανότατα θα συνεχιστεί.

Το κοινοβούλιο της Ισπανίας αναμένεται εντός ημερών να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μειοψηφίας που έλαβε από τον βασιλιά ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος (PP) Μαριάνο Ραχόι. Ο πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας πότε θα διεξαχθεί η συζήτηση και η ψηφοφορία.

Στόχος είναι να αποφευχθεί η παρέλευση της προθεσμίας της 31ης Οκτωβρίου, εξέλιξη που θα οδηγούσε στην προκήρυξη νέων εκλογών.

Παρότι μετά την εσωκομματική κρίση η οποία οδήγησε στην απομάκρυνση του Πέδρο Σάντσεθ από την ηγεσία του PSOE η μεταβατική ηγεσία των Σοσιαλιστών συμφώνησε την Κυριακή να απόσχει από την επικείμενη ψηφοφορία προκειμένου να τερματιστεί το πολιτικό αδιέξοδο των τελευταίων 10 μηνών, διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να δώσει το ελεύθερο στη δεξιά να νομοθετεί.

"Σε καμιά περίπτωση δεν σχεδιάζουμε να εγγυηθούμε τη σταθερότητα της κυβέρνησης Ραχόι ή να εγκρίνουμε τους προϋπολογισμούς της", διεμήνυσε ο Φερνάντεθ σήμερα.
 Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin