Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016

Ο πρόεδρος Ντουτέρτε απείλησε ότι θα αγοράσει όπλα από Κίνα-Ρωσία

Σκληρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε στον Μπαράκ Ομπάμα τον Αμερικανό ομόλογό του, τον οποίο έστειλε στον... αγύριστο, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να πουλήσουν όπλα στη χώρα του, αλλά δεν τον νοιάζει επειδή η Ρωσία και η Κίνα θα του τα προμηθεύσουν πρόθυμα.

Σε μια νέα ομοβροντία ύβρεων, ο Ντουτέρτε ανακοίνωσε ότι αναπροσαρμόζει την εξωτερική πολιτική της Μανίλας επειδή οι ΗΠΑ απογοήτευσαν τις Φιλιππίνες και πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή "θα τα χαλάσει με την Αμερική", χωρίς να διευκρινίσει τι εννοούσε.

Σε τρεις ομιλίες του στη Μανίλα ο Φιλιππινέζος πρόεδρος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν να του πουλήσουν πυραύλους και άλλα οπλικά συστήματα, αλλά η Ρωσία και η Κίνα του έχουν διαμηνύσει ότι θα του τα παράσχουν εύκολα.
"Μπορεί εσάς να σας ακούγεται βλακώδες, όμως είναι ιερό καθήκον μου να διατηρήσω την ακεραιότητα αυτής της δημοκρατίας και του λαού της", είπε. "Αν δεν θέλετε να πουλήσετε όπλα, θα πάω στη Ρωσία. Έστειλα τους στρατηγούς στη Ρωσία και η Ρωσία είπε "μην ανησυχείς, έχουμε ό,τι χρειάζεσαι, θα σου τα δώσουμε". Και όσο για την Κίνα, είπαν "έλα από δω να υπογράψεις και θα σου τα παραδώσουμε ολα"", υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin