Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2016

Ρωσικό ΥΠΕΞ: “Εγκληματικά τα σχέδια να αφεθούν οι ισλαμιστές "μαχητές" από τη Μοσούλη για να πάνε στη Συρία”

"Το να σταλούν οι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος" (σ.σ. είναι εκτός νόμου στην Ρωσία) από την ιρακινή πόλη Μοσούλη στην Συρία, θα ήταν έγκλημα", δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Θεωρούμε αντιπαραγωγικά τα σχέδια να σταλούν οι μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» που εγκλωβίστηκαν στην Μοσούλη προς την κατεύθυνση της Συρίας. Αυτό είναι απλώς έγκλημα. Πράγματι, αν κατευθυνθούν στη Συρία, θα ενταχθούν στα ένοπλα τμήματα των τζιχαντιστών, που μάχονται ενάντια στις κυβερνητικές δυνάμεις, τα οποία μετά από τη αντιτρομοκρατική επιχείρηση σαφώς κατακερματίσθηκαν. Αυτή η γραμμή είναι εντελώς υποκριτική και υποσκάπτει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, για να υπάρξει συντονισμός στον ασυμβίβαστο πόλεμο κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, που διεξάγεται στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας» υπογράμμισε η Μαρία Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στην Μόσχα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η Μόσχα υποστηρίζει τις ενέργειες της ιρακινής κυβέρνησης για την απελευθέρωση της Μοσούλης από τους μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους», στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
 greece-russia2016.gr
21/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin