Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016

Σε δράση η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή

Η υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, που ΘΑ να αντικαταστήσει την Frontex τέθηκε σε λειτουργία από την ΕΕ, με αρχή στο βουλγαρικά σύνορα με την Τουρκία.

Το νέο ευρωπαϊκό σώμα θα έχει ως κύρια αποστολή να υποστηρίξει τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εισόδου των προσφύγων και μεταναστών σε περιπτώσεις μαζικής μεταναστευτικής ροής. Η δομή αυτή δεν θα διαθέτει δικούς της συνοριοφύλακες αλλά θα μπορεί να αντλεί προσωπικό από εφεδρική δύναμη 1.500 συνοριοφυλάκων που έχουν τεθεί στη διάθεσή της από τα κράτη μέλη.

Επιπλέον «θα είναι ικανό να εντοπίζει τα αδύναμα σημεία, να τα διορθώνει προληπτικά και όχι όταν θα είναι πολύ αργά», υποσχέθηκε τον Ιούνιο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Για τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, «τα εγκαίνια του νέου σώματος στη Βουλγαρία αποτελεί ενθάρρυνση» για τη συνέχιση της διασφάλισης των συνόρων της χώρας. Η Σόφια κατασκευάζει προέκταση του ήδη υπάρχοντος φράκτη με στόχο την κάλυψη 259 χιλιομέτρων της συνοριακής γραμμής με την Τουρκία. Οι ροές στο σημείο αυτό έχουν μειωθεί κατά 20%-30% σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM).
 elzoni.gr
7/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin