Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2016

Θέμα συνόρων εγείρει ξανά ο Ερντογάν - εμπλέκει μέχρι και τη Θεσσαλονίκη

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγιπ Ερντογάν, ο οποίος εγείρει εκ νέου θέμα συνόρων από το Ιράκ μέχρι τη Βοσνία και στις οποίες εμπλέκει μέχρι και τη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη Μουσούλη, την ιρακινή πόλη που κάποτε αποτελούσε τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία σέβεται τα γεωγραφικά σύνορα όλων των χωρών, ακόμη και αν αυτό "βαραίνει την καρδιά" των Τούρκων.

Ο Ερντογάν έκανε το σχόλιο αυτό αφού ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι αρνήθηκε την πρόταση της Άγκυρας να συμμετάσχουν οι τουρκικές δυνάμεις στη μάχη για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τη Μοσούλη. Η Τουρκία ήθελε να συμμετάσχει στην επιχείρηση καθώς εξακολουθεί να θεωρεί ότι η Μοσούλη βρίσκεται εντός της σφαίρας επιρροής της.

"Κάποιοι αδαείς έρχονται και λένε "τι σχέση έχετε εσείς με το Ιράκ;". Αυτές οι γεωγραφίες για τις οποίες μιλάμε σήμερα είναι μέρος της ψυχής μας", είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία του.

"Ακόμη και αν αυτό πλακώνει την καρδιά μας, σεβόμαστε τα γεωγραφικά σύνορα όλων των χωρών", πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως Τούρκος δημοσιογράφος, μεταφέροντας σημεία της ομιλίας Ερντογάν, αναφέρει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη: "Δεν δεχτήκαμε εθελοντικά τα σύνορά μας όπως είναι σήμερα. Οι άνθρωποι που ίδρυσαν το κράτος μας γεννήθηκαν εκτός αυτών των συνόρων", αποστροφή που συνδέεται, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, με τη γέννηση του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη.
 capital.gr
22/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin