Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2016

Αβραμόπουλος: «Μόνο η ΕΕ αποφασίζει ποιος εισέρχεται στα σύνορά της»

Ολοκληρώθηκε σήμερα στην Ρώμη η διήμερη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Πολωνίας, και Γαλλίας, με κύριο θέμα το μεταναστευτικό, την πρόληψη της τρομοκρατίας και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο .
Στην συνεδρίαση συμμετείχαν, επίσης, ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ασφαλείας της Ένωσης , Τζούλιαν Κίνγκ, ο Σλοβάκος υπουργός Εσωτερικών ( η χώρα του ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ένωσης) καθώς και o υπουργός Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατά την παρέμβασή του, ο κύριος Αβραμόπουλος τόνισε μεταξύ των άλλων ότι «μόνον η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζει ποιος εισέρχεται εντός των συνόρων της, διότι είναι κάτι που δεν αποφασίζουν οι διακινητές, αλλά ούτε οι τρομοκράτες και οι παράτυποι μετανάστες. 

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «όλα τα μέτρα που προτείνονται από την Επιτροπή σε σχέση με το μεταναστευτικό είναι διασυνδεδεμένα: η πολιτική ασύλου, η πολιτική των επιστροφών, η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή και η συνεργασία με τις τρίτες χώρες». 

Επίσης, κύρια έμφαση, όπως είπε επίσης ο κύριος Αβραμόπουλος, δίδεται στην συνολική πολιτική για την ασφάλεια. Σημαντικό στοιχείο της οποίας είναι η ανταλλαγή πληροφοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin