Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2016

Η Τουρκία σχεδιάζει να αρπάξει εδάφη σε Συρία και Ιράκ

Ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα υποστήριξε ότι η ανάμιξη της Τουρκίας στη Συρία είναι ένα πρόσχημα για να αρπάξει εδάφη και να εγκαθιδρύσει την κυριαρχία της τόσο στη Μοσούλη του Ιράκ όσο και στο Χαλέπι.

«Μετά από όλον τον αγώνα των Ιρακινών για τη Μοσούλη, έρχεται η Τουρκία και λέει "Η Μοσούλη είναι τουρκική και πρέπει να επιστραφεί στην Τουρκία"» είπε ο Νασράλα. «Το ίδιο ισχύει και για το Χαλέπι. (Οι Τούρκοι) λένε "Είναι δικό μας, όχι της Συρίας". Δείτε, αυτό αποκαλύπτεται καθημερινά», συνέχισε.

Ο Νασράλα ισχυρίστηκε επίσης ότι η εξέγερση εναντίον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ήταν ένα προκάλυμμα για ένα ευρύτερο γεωπολιτικό σχέδιο που είχε ως στόχο την αλλαγή του χάρτη και την αποδυνάμωση των σιιτών της περιοχής.

Ο εμφύλιος στη Συρία «δεν γίνεται για την πτώση του καθεστώτος αλλά στοχεύει τον άξονα της αντίστασης», δηλαδή τη συμμαχία μεταξύ Ιράν, Συρίας και Χεζμπολάχ, υποστήριξε.
  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin