Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016

Η πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού Υπουργού στην Τουρκία μετά το Μαβί Μαρμαρά

Ο πρώτος Ισραηλινός Υπουργός από τον καιρό της κρίσης του Μαβί Μαρμαρά (2010) θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 13 Οκτωβρίου.


Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα “Χουριέτ”, ο Υπουργός Ενέργειας, Υδάτινων Πόρων και Εθνικών Υποδομών, Yuval Steinitz θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη και θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, “για να συζητήσουν την ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών”, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Τουρκία.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του 23ου Διεθνούς Συμποσίου Ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη, προστίθεται στο δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι ο Ισραηλινός Υπουργός θα είναι ομιλητής σε ένα πάνελ με τίτλο “Ένα καινούργιο τοπίο στην ανατολική Μεσόγειο”.
Αλμπαϊράκ και Steinitz θα παραχωρήσουν μετά τη συνάντηση κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σημειώνεται ότι Τουρκία και Ισραήλ αποφάσισαν να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις, περιλαμβανομένης και της ανταλλαγής Πρέσβεων που είχαν ανακληθεί από τις αντίστοιχες πρωτεύουσες.
  ΚΥΠΕ/kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin