Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2016

Φιλιππίνες: Επεισόδια με τραυματίες στις διαδηλώσεις ενάντια στις ΗΠΑ

Δακρυγόνα χρησιμοποίησε η αστυνομία των Φιλιππίνων προκειμένου να διαλύσει τους περίπου 1.000 διαδηλωτές που συναθροίστηκαν σήμερα Τετάρτη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μανίλα, διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα.


Πλάνα της τηλεόρασης δείχνουν βαν της αστυνομίας να εισβάλει ανάμεσα στο πλήθος των εξαγριωμένων διαδηλωτών και να τραυματίζει πολλούς από αυτούς.

Το πλήθος διαδήλωνε με αίτημα την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων από το νησί Μιντανάο.

Οι διαμαρτυρίες προέκυψαν μετά την επίσκεψη του Προέδρου των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε στο Πεκίνο, για να ενδυναμώσει τις σχέσεις με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία. Η επίσκεψη αυτή γίνεται τη στιγμή που οι δεσμοί με τις ΗΠΑ έχουν διαταραχθεί λόγω του πολέμου που έχει ξεσπάσει σχετικά με τους διακινητές ναρκωτικών.

Η αστυνομία προέβη σε 29 συλλήψεις ενώ 10 από τους διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο καθώς υπέστησαν τραύματα από το βαν το οποίο χωρίς λόγο εισέβαλε στο συγκεντρωμένο πλήθος.
 ΠΗΓΗ: skai.gr, kathimerini.com.cy
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin