Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016

Ιράκ: Ένταλμα σύλληψης για τον πρώην κυβερνήτη της Μοσούλης

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ιράκ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον πρώην κυβερνήτη της Μοσούλης και επικεφαλής των Φρουρών της Νινευής, Αθίλ αλ-Νουτζαίφι, με την κατηγορία της κατασκοπίας και της παροχής βοήθειας στην Τουρκία.


Σύμφωνα με το κουρδικό δίκτυο Rudaw, η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει ότι ο πρώην κυβερνήτης παρείχε στήριξη σε ξένο κράτος και διευκόλυνε την είσοδο τουρκικών δυνάμεων στο Ιράκ.

Όπως επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα Sabah, επί δύο ημέρες μάρτυρες εμφανίστηκαν ενώπιον δικαστηρίου, ενώ συγκεντρώθηκαν στοιχεία και φάκελοι τους τελευταίους εννέα μήνες σχετικά με την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Δεκέμβριο η Τουρκία έστειλε στρατεύματα στο στρατόπεδο Μπασίκα του Βορείου Ιράκ, με την τουρκική κυβέρνηση να υποστηρίζει πως η απόφαση ελήφθη για εκπαιδευτικό σκοπό, παρότι οι περισσότεροι αναλυτές «έβλεπαν» την προετοιμασία για χερσαία επίθεση κατά του Ισλαμικού Κράτους.
 protothema.gr
20/10/16
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin