Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016

Το γερμανικό ΥΠΕΞ ακύρωσε συναυλία σε ανάμνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ακύρωσε μια συναυλία που σχεδιαζόταν για πολλά χρόνια και την οποία επρόκειτο να δώσει η Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης στις 13 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη, σε ανάμνηση της σφαγής των Αρμενίων του 1915, έπειτα από διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της ορχήστρας Μάρκους Ριντ.
Το υπουργείο ενημέρωσε την ορχήστρα πως το γερμανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου η παράσταση με την ονομασία "aghet", "καταστροφή" στα αρμενικά, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, δεν θα είναι διαθέσιμο στις 13 Νοεμβρίου, είπε ο Ριντ. Το έργο έκανε πρεμιέρα στο Βερολίνο πέρυσι τον Νοέμβριο.

"Έχει ακυρωθεί οριστικά. Είπαν ότι ήθελαν να το αναπρογραμματίσουν σε μια καλύτερη ημερομηνία, αλλά πότε θα ήταν αυτή; Αυτή η συναυλία σχεδιαζόταν εδώ και χρόνια", είπε στο Ρόιτερς ο Ριντ.

Η Τουρκία, οργισμένη από την απόφαση του γερμανικού Κοινοβουλίου να χαρακτηρίσει γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων το 1915 από τις οθωμανικές δυνάμεις, έχει διαμαρτυρηθεί για τη χρήση χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς υποστήριξη της παράστασης και νωρίτερα φέτος αποσύρθηκε από ένα πρόγραμμα πολιτιστικού βραχίονα της ΕΕ που χρηματοδοτούσε το σχέδιο.
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr
26/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin