Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016

Βρετανία: Έξοδος από την Ε.Ε. σε περίοδο παγκόσμιας αβεβαιότητας

Αναταράξεις στη βρετανική οικονομία βλέπει ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε ότι η χώρα εισέρχεται στη διαδικασία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία περίοδο παγκόσμιας αβεβαιότητας.

«Θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες αναταράξεις καθώς θα προχωράμε στη διαπραγματευτική διαδικασία και θα υπάρξει μία περίοδος ενός-δύο ετών ή ίσως και περισσότερο όπου αβεβαιότητα θα επικρατεί στις επιχειρήσεις σχετικά με την τελική διαμόρφωση τη σχέσης μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής θα πρέπει να στηρίξουμε την οικονομία» δήλωσε στο BBC, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ότι η χώρα της θα ξεκινήσει τις επίσημες συνομιλίες για το διαζύγιο με την Ε.Ε. στο τέλος του Μαρτίου 2017.

Ο Βρετανός υπουργός επιθυμεί τη διαμόρφωση της συμφωνίας του Brexit κατά τρόπο που θα διασφαλίζει τη μέγιστη πρόσβαση των βρετανικών εταιρειών στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθήσει την εντολή των Βρετανών ψηφοφόρων για την ανάκτηση του ελέγχου των συνόρων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin