Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2016

Τουρκία-Ισραήλ: Ξεκινούν διάλογο για το φυσικό αέριο

Διάλογο ξεκινούν η Τουρκία και το Ισραήλ σχετικά με το ενδεχόμενο κατασκευής αγωγού μέσω του οποίου θα εξάγει το Ισραήλ φυσικό αέριο προς την Τουρκία και μέσω αυτής προς την Ευρώπη.

Δηλώσεις σχετικά με το θέμα έκανε ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιουβάλ Στάιντζ μετά τη συνάντηση που είχε στην Κωνσταντινούπολη με τον τούρκο ομόλογό του Μπεράτ 'Αλμπαϊρακ.

O Ισραηλινός υπουργός είπε πως είναι «ευτυχής» που βρίσκεται στην Τουρκία, «στο πλαίσιο της διαδικασίας εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων η οποία μόλις έχει ξεκινήσει».

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του είπε πως «συζητήσαμε διάφορα θέματα σχετικά με την ενέργεια, αλλά κυρίως το ζήτημα του φυσικού αερίου και την πιθανότητα κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου που θα ενώνει το Ισραήλ και την Τουρκία και θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Τουρκία και την Ευρώπη».


  • Ο Στάινιτζ αναφέρθηκε κατά τις συνομιλίες και στη συνεργασία της χώρας του με την Ιορδανία, την Αίγυπτο και την Κυπριακή Δημοκρατία για το θέμα του φυσικού αερίου, αλλά χαρακτήρισε «πολύ σημαντική την τουρκική επιλογή».

 Ο Ισραηλινός υπουργός είπε πως «αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε για το θέμα αυτό άμεσο διάλογο μεταξύ των δύο κυβερνήσεων και των υπουργείων ενέργειας των δύο χωρών για να εξετάσουμε την πιθανότητα μεταφοράς φυσικού αερίου από την ΑΟΖ του Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας».
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin