Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2016

Επίθεση με τοξικά αέρια χρεώνει στις συριακές δυνάμεις ο Οργανισμός κατά των χημικών όπλων

Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης είναι υπεύθυνες για άλλη μία (την τρίτη) επίθεση με τοξικά αέρια, σύμφωνα με ευρήματα έκθεσης του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) που κατατέθηκε την Παρασκευή στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η τέταρτη έκθεση της έρευνας της ομάδας ειδικών, που διεξάγει επί 13μήνες ο ΟΑΧΟ, αναφέρει πως οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος έκαναν επιθέσεις με τοξικά αέρια στην Κμίνας στην επαρχία της Ιντλίμπ στις 16 Μαρτίου του 2015.

Η προηγούμενη έκθεση, που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο,ανέφερε ότι ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας της συριακής κυβέρνησης έριξαν βόμβες που περιείχαν τοξικές ουσίες στην Ταλμανίς στις 21 Απριλίου 2014 και στην Σαρμίν στις 16 Μαρτίου 2015, στην επαρχία Ιντλίμπ. Και στις δύο επιθέσεις χρησιμοποιήθηκε χλώριο. Κατά την ίδια έκθεση, το ISIS χρησιμοποίησε αέριο μουστάρδας στη Μάρεα (Χαλέπι) την 21η Αυγούστου 2015.

Μετά τη δημοσίευση της έκθεσης του Αυγούστου, ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη Βιτάλι Τσούρκιν δήλωσε πως η Ρωσία δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί τα συμπεράσματα της έρευνας και πως η έκθεση δεν αρκεί για να επιβληθούν κυρώσεις.

Η έκθεση που κατατέθηκε χθες ανέφερε πως ελικόπτερα της συριακής κυβέρνησης έριξαν βόμβες βαρέλια που περιείχαν αέριο χλωρίου.

Η Δαμασκός αρνείται ότι χρησιμοποιεί χημικά όπλα και υποστήριζει ότι οι καταγγελίες περί χρήσης τέτοιων όπλων από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις γίνονται για «πολιτικούς σκοπούς».
 naftemporiki.gr
22/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin