Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016

ΗΠΑ-Ιράν προειδοποιούν την Άγκυρα για τις κινήσεις της σε Συρία-Ιράκ

Ιράν και ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία για τις επιπτώσεις των κινήσεων της σε Συρία και Ιράκ με τον Πρόεδρο του Ιράν και τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ στέλνουν αυστηρά μηνύματα στην Άγκυρα.


Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ashton Carter στέλνει στην Άγκυρα σε διπλωματικό τόνο μεν προειδοποιήσεις. «Ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι λεπτομέρειες για τον ενδεχόμενο ρόλο της Τουρκίας στο Ιράκ. Χρειάζεται το Ιράκ να δώσει την έγκριση του», τονίζει ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας.

Λίγες ώρες μετά την αμερικανική προειδοποίηση, ένας σημαντικός παράγοντας της περιοχής, στέλνει το δικό του, ιδιαίτερο μήνυμα στην Τουρκία. Ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί δηλώνει ότι η επέμβαση στα εσωτερικά δρώμενα μιας ξένης χώρας δίχως την εξασφάλιση της σχετικής συγκατάθεσης ενδέχεται να έχει πολύ επικίνδυνα αποτελέσματα. Ο ίδιος τονίζει: «Πιστεύουμε ότι οι κυβερνήσεις της Συρίας και Ιράκ, στα πλαίσια της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, θα πρέπει να
ζητήσουν επισήμως την βοήθεια μιας άλλης χώρας».

Σε πιο αυστηρό τόνο είναι το νέο μήνυμα του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο κάνει λόγο με άμεσο τρόπο για τουρκική κατοχή σε Ιράκ και Συρία.
 kathimerini.com.cy
24/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin