Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016

Ρωσία: Αυστηρό μήνυμα προς τις ΗΠΑ για τις κυρώσεις

"Η Ρωσία θα βρει αποτελεσματικά μέτρα ως απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν αρκετά οδυνηρά για την Ουάσιγκτον", δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, μιλώντας στην συνεδρίαση της Ρωσικής Δούμας, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η ακύρωση της συμφωνίας που υπήρχε με τις ΗΠΑ και αφορά τον εμπλουτισμό του πλουτωνίου.
Ο ίδιος επισήμανε ότι, αυτή τη στιγμή στον αμερικανικό κατάλογο των κυρώσεων υπάρχουν 281 νομικά πρόσωπα από τη Ρωσία και 81 κυβερνητικά στελέχη που εκπροσωπούν διάφορους τομείς (μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμα).

''Εάν οι ΗΠΑ «ενάντια στην κοινή λογική και πρακτική», αποφασίσουν να διευρύνουν τις κυρώσεις τότε, «στο οπλοστάσιο μας θα βρεθούν μέτρα, τα οποία θα αποβούν αρκετά οδυνηρά» για τη Ουάσιγκτον'', ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών. «Πριν απ' όλα, σε ό,τι αφορά την αμερικανική θέση στον κόσμο και την αμερικανική πολιτική στην ρωσική και ευρωπαϊκή της κατεύθυνση γενικά», διευκρίνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι "η Μόσχα δεν θα αποδεχθεί την σημερινή πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης".

Υπογράμμισε δε, ότι, "η Μόσχα είχε πάντα την δυνατότητα να πάρει ασύμμετρα μέτρα, ωστόσο οι ρωσικές απαντήσεις, είναι αυστηρά ανάλογες και τμηματικές, και αυτές είναι «ακριβώς απαντήσεις»".
[greece-russia2016.gr]
20/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin