Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016

Ban Ki-moon: Δεν είναι λύση μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Απέρριψε κάθε ιδέα στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, παρά την «τραγική» όπως χαρακτήρισε ο ίδιος την κατάσταση στο Χαλέπι.

Με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ο Μπαν ερωτήθηκε πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση όπως διαμορφώνεται, ύστερα από την είδηση για τη διακοπή των συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία.

Ο ΓΓ απάντησε: «Ενημερώθηκα για τη διακοπή των συζητήσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Ρωσία. Μετά το Στρασβούργο, πηγαίνω στις Βρυξέλλες για να παραστώ στη συνεδρίαση των δωρητών για το Αφγανιστάν. Με αυτή την ευκαιρία θα μπορέσω να συναντήσω υψηλόβαθμους εκπροσώπους των δύο χωρών και της ΕΕ.

«Σκοπεύω να τους παροτρύνω για την επανέναρξη των συζητήσεων για την παύση των εχθροπραξιών, πράγμα που θα μας επιτρέψει να παράσχουμε ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι. Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα μας επιτρέψει τη λήψη κάποιων μέτρων απαραίτητων για τον πολιτικό διάλογο και την εξασφάλιση εμπιστοσύνης. Μια χώρα δεν μπορεί να δράσει μόνη της. Θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στην Ένωση και στην αλληλεγγύη σε παγκόσμιο επίπεδο.Όσοι συνηγορούν για μια στρατιωτική λύση θα πρέπει να κατανοήσουν ότι μια τέτοια λύση δεν είναι εφικτή, μόνο μια πολιτική λύση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια βιώσιμη λύση» τόνισε ο Μπαν Κι Μουν.
[ imerisia.gr]
4/10/16
-

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin