Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016

Aνεβαίνει το θερμόμετρο στις σχέσεις Σεούλ - Πεκίνου

Η Νότια Κορέα κάλεσε την Τρίτη τον πρέσβη της Κίνας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη σύγκρουση μεταξύ ενός κινεζικού αλιευτικού σκάφους κι ενός σκάφους της Νοτιοκορεατικής Ακτοφυλακής, το οποίο λίγο αργότερα, βυθίστηκε.

Κίνα και Νότια Κορέα διαφωνούν στα ζητήματα αλιείας, παρά το γεγονός ότι οι διμερείς οικονομικές τους σχέσεις αναπτύσσονται, ενώ η Σεούλ, είναι σύμμαχος της Ουάσιγκτον, στην περιοχή.

Μία άλλη διάσταση διμερούς ενδιαφέροντος εντοπίζεται πρακτικά στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, αλλά και στην προσπάθεια της Πιονγιάνγκ ν' αναπτύξει βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίας και μακράς ακτίνας δράσης, που θα μπορούν να φέρουν πυρηνική κεφαλή.

Το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Νότιας Κορέας που εποπτεύει την ακτοφυλακή, ανακοίνωσε ότι ένα περιπολικό σκάφος του βυθίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης των πληρωμάτων μιας ομάδας κινεζικών σκαφών, τα οποία ψάρευαν παράνομα στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Κορεατικής Χερσονήσου. Η Νότια Κορέα υποστηρίζει ότι το σκάφος της, εμβολίστηκε από ένα κινεζικό σκάφος.
 zougla.gr
11/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin