Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2016

Aντιδράσεις στη Λευκωσία για τις δηλώσεις Juncker

Αντιδράσεις προκάλεσαν στη Λευκωσία οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, περί τελευταίας ευκαιρίας στο Κυπριακό.

Ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτή είναι η στιγμή επανένωσης» της Κύπρου και πως «αν αυτή χαθεί δεν θα υπάρξει άλλη», προσθέτοντας πως η σημερινή γενιά «πρέπει να λύσει αυτό που δεν κατάφεραν οι προηγούμενες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σχολίασε ότι «τέτοιου είδους προσεγγίσεις περί τελευταίας ευκαιρίας δεν δίνουν προστιθέμενη αξία στον διάλογο που διεξάγεται».

Ο κ. Χριστοδουλίδης υπενθύμισε ότι τέτοιες αναφορές δεν λειτούργησαν βοηθητικά, ούτε στη διαδικασία ούτε στον τρόπο αντιμετώπισης, από πλευράς των πολιτών, στο σχέδιο Ανάν, που τέθηκε στο δημοψήφισμα το 2004.

Επισήμανε δε ότι όσο περνά ο καιρός, τα τετελεσμένα της κατοχής παγιώνονται και η προσπάθεια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γίνεται πιο δύσκολη.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, εκείνο που έχει σημασία είναι όλοι να συμβάλουν ουσιαστικά στο να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο λύσης, που να σέβεται τις αρχές και αξίες της ΕΕ και να είναι συμβατό με το κεκτημένο.

Επίσης, χαρακτήρισε αρνητικότατη εξέλιξη την συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους για μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από την Τουρκία στις κατεχόμενες περιοχές, αναφέροντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν προσφέρουν, ούτε βοηθούν την διαδικασία.

Ο κ. Χριστοδουλίδης υποστήριξε ότι μια τέτοια εξέλιξη, «ενισχύει περισσότερο την εξάρτηση των Τουρκοκυπρίων από την Τουρκία και είναι κάτι το οποίο πρέπει να προβληματίσει και τους ίδιους τους Τουρκοκύπριους».

«Είτε θα εργαστούμε για επίλυση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό είτε θα καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα που στην καλύτερη των περιπτώσεων για τους Τουρκοκυπρίους, θα είναι η πλήρης ενσωμάτωσή τους στην Τουρκία», κατέληξε.
 naftemporiki.gr
12/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin