Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2016

Ισραήλ: Έγκρίθηκε η ανέγερση 98 κατοικιών και μιας βιομηχανικής ζώνης στα κατεχόμενα

Οι αρχές του Ισραήλ έδωσαν το «πράσινο φως» για την ανέγερση 98 κατοικιών σε έναν οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς και για τη δημιουργία μιας βιομηχανικής ζώνης κοντά στη Ραμάλα, κατήγγειλε χθες η μη κυβερνητική οργάνωση «Ειρήνη Τώρα», η οποία τάσσεται κατά του εποικισμού.

«Ενώ οι ηγέτες του κόσμου συγκεντρώνονταν για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του (πρώην προέδρου του Ισραήλ που απεβίωσε την Τετάρτη) Σιμόν Πέρες και στον δρόμο που πρότεινε για την ειρήνη, η ισραηλινή κυβέρνηση ήγειρε ένα νέο εμπόδιο στη λύση των δύο κρατών», ενός ισραηλινού κι ενός παλαιστινιακού, που θα συμβιώνουν ειρηνικά, τόνισε μια εκπρόσωπος της ισραηλινής ΜΚΟ.

Η έγκριση δόθηκε την Τετάρτη από την επιτροπή σχεδιασμού του ισραηλινού στρατού αφού είχε δοθεί ήδη το πράσινο φως του υπουργού Άμυνας, του υπερεθνικιστή Αβίγκντορ Λίμπερμαν, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος, η Χαγκίτ Οφράν.

Για τη διεθνή κοινότητα, η παρουσία των σχεδόν 600.000 ισραηλινών εποίκων στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη είναι ένα από τα βασικά εμπόδια για τη διευθέτηση της ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης, η οποία διαρκεί σχεδόν 70 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin