Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016

Πλησιάζουν τους 600 οι νεκροί από τον φονικό τυφώνα Matthew

Παράλληλα από το μεγαλύτερο μέρος των ακτών της Φλόριντα, χωρίς να το πλήξει σφοδρά, φαίνεται ότι θα κινηθεί ο φονικός τυφώνας Μάθιου, με τις ανησυχίες να επικεντρώνονται πλέον στην περιοχή της πόλης Τζάκσονβιλ και στην αμέσως βορειότερη πολιτεία, τη Τζόρτζια.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, σημειώνοντας ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή είναι τυχόν ενίσχυση του τυφώνα.

Ο τυφώνας φέρνει μαζί του ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 192 χιλιομέτρων ανά ώρα και έχει υποβαθμιστεί σε επιπέδου 3, όμως παραμένει ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα παράλια.

Ο κ. Ομπάμα επισήμανε ότι οι κάτοικοι ευάλωτων περιοχών θα πρέπει να απομακρυνθούν από τις εστίες τους και να κατευθυνθούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο εάν λάβουν σχετική εντολή από τις τοπικές Αρχές. «Μπορούμε πάντα να αντικαταστήσουμε την περιουσία», δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε ζωές, είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Περίπου 600.000 νοικοκυριά στη Φλόριντα βρίσκονται χωρίς ρεύμα λόγω της κακοκαιρίας, όπως δήλωσε το μεσημέρι ο κυβερνήτης της πολιτείας, Ρικ Σκοτ.

Πριν φτάσει στις ΗΠΑ, ο Μάθιου σάρωσε την Καραϊβική, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες νεκρούς.
 [kathimerini.com.cy]
7/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin