Δευτέρα, Οκτωβρίου 03, 2016

Ιταλία: Διασώθηκαν 5.600 πρόσφυγες σε ένα 24ωρο

Το λιμενικό σώμα της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συντόνισε κατά τη διάρκεια της ημέρας επιχειρήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τη διάσωση περισσότερων από 5.600 προσφύγων στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λιβύης, ένας από τους υψηλότερους απολογισμούς από τις αρχές του έτους.

Τα μέλη των ομάδων διάσωσης περισυνέλλεξαν μία σορό από ένα εκ των 39 πλοίων τα οποία έσπευσαν να βοηθήσουν, ιδίως σωστικές λέμβους αλλά επίσης 5 αλιευτικά όπου επέβαιναν εκατοντάδες άνθρωποι κι επίσης 2 σχεδίες, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος τύπου των λιμενικών ακτών.

Oι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονταν νωρίς το βράδυ με τα στελέχη των ομάδων να επικεντρώνονται σε σωστικές λέμβους στις οποίες επέβαιναν κατά μέσο όρο 120-140 άνθρωποι στην καθεμία.

Πολεμικά πλοία και σκάφη της ακτοφυλακής της Ιταλίας όπως και πολεμικά πλοία άλλων χωρών επιχειρούν στην περιοχή όπως επίσης πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων όπως των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF), της SOS Méditerranée, της Save the Children, της Sea-Eye ή ακόμα της ProActiva Open Arms.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin