Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2016

Ιράκ: Περισσότεροι από 10.000 οι εκτοπισμένοι της Μοσούλης

Περισσότεροι από 10.000 Ιρακινοί έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους στη Μοσούλη από τις 17 Οκτωβρίου (όταν ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου) μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.


Η περιοχή της Μοσούλης έχει πληθυσμό περίπου 1,5 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. «Περίπου 10.500 άνθρωποι έχουν αυτήν τη στιγμή εκτοπιστεί κι έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια» υπογραμμίζει το Γραφείο για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων (Ocha).

«Η μετακίνηση των πληθυσμών παρουσιάζει διακυμάνσεις ανάλογα με τη μετατόπιση των γραμμών του μετώπου, περιλαμβανομένων των κατοίκων που επιστρέφουν στα σπίτια τους μετά τη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στην περιοχής άμεσης διαμονής τους» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Περισσότεροι από 3,3 εκατομμύρια Ιρακινοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας συρράξεων από τις αρχές του 2014.
 zougla.gr
27/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin