Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16, 2016

OHE: Έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Συρία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί εκτάκτως για να εξετάσει το ενδεχόμενο να εκφράσει την υποστήριξή του στην αμερικανο-ρωσική συμφωνία για τη Συρία, δήλωσαν διπλωμάτες.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας αναμένεται να συναντηθούν στις 17.30 σήμερα (00.30 του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας) για διαβουλεύσεις κεκλεισμένων των θυρών, καθώς μια φάλαγγα φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους της πόλης του Χαλεπίου εξακολουθεί να παραμένει αποκλεισμένη στην τουρκική μεθόριο.

Μια εύθραυστη παύση των εχθροπραξιών τηρείται σε γενικές γραμμές από τη Δευτέρα στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, που προβλέπει την παράδοση τροφίμων και φαρμάκων σε πολιορκημένες πόλεις και χωριά, αρχής γενομένης από τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του βόρειου τμήματος της πόλης, που αποτελεί το κύριο μέτωπο της σύγκρουσης.Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου έκανε τα σχόλια αυτά όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις σύρων ανταρτών, σύμφωνα με τους οποίους ο συριακός στρατός δεν έχει αποσυρθεί από θέσεις που κατείχε γύρω από τον Αυτοκινητόδρομο Καστέλο, που οδηγεί στο Χαλέπι, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η διανομή της βοήθειας.

«Υπάρχουν αμοιβαίες αντεγκλήσεις» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους.

«Πέρα από κάθε αμφιβολία, η ρωσική πλευρά εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την επιρροή της προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι συμφωνίες εκεχειρίας εφαρμόζονται και ελπίζουμε ότι οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας θα κάνουν το ίδιο».

«Γενικά, μπορούμε ακόμη να πούμε πως η διαδικασία (εκεχειρίας) προχωρά, παρά κάποια πισωγυρίσματα» είπε ο Πεσκόφ.
 zougla.gr
16/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin