Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2016

Από φιλορώσους προήλθε ο πύραυλος που κατέρριψε την πτήση MH17 της Malaysia Airlines

Το μαλαισιανό επιβατικό αεροπλάνο που κατερρίφθη ενώ πετούσε πάνω από την ανατολική Ουκρανία επλήγη από έναν ρωσικής κατασκευής πύραυλο Buk ο οποίος εκτοξεύθηκε από ένα χωριό που ελέγχεται από τους αντάρτες που πολεμούν εναντίον των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων, ανακοίνωσαν σήμερα διεθνείς εισαγγελείς.

Τα ευρήματα αντιβαίνουν στον ισχυρισμό της Μόσχας ότι η πτήση 17 της Malaysia Airlines, που τον Ιούλιο 2014 βρισκόταν καθ' οδόν από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, κατερρίφθη από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Οι 298 επιβαίνοντες της πτήσης, οι περισσότεροι ολλανδοί πολίτες, έχασαν τη ζωή τους.

Οι εισαγγελείς δεν μπορούν να απαγγείλουν κατηγορίες, όμως συγγενείς των θυμάτων ζητούν λεπτομέρειες για το ποιος κατέρριψε το αεροπλάνο, με την ελπίδα ότι αυτές μπορεί να οδηγήσουν σε διώξεις σχετικά με την τραγωδία αυτή, η οποία οδήγησε σε ισχυρή αύξηση της έντασης μεταξύ Ανατολής και Δύσης.
 -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin