Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 23, 2016

Matteo Renzi: Εκτός Συμφώνου Σταθερότητας οι δαπάνες για το μεταναστευτικό και την αντισεισμική θωράκιση

Οι δαπάνες που ως χώρα αντιμετωπίζουμε για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, αλλά και για την αντισεισμική θωράκιση και την ανοικοδόμηση των περιοχών που έπληξε ο σεισμός της 24ης Αυγούστου, θα πρέπει να παραμείνουν εκτός Συμφώνου Σταθερότητας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι.

«Μίλησα με τον Zαν-Κλοντ Γιούνκερ για το θέμα αυτό και πιστεύω ότι υπάρχει η συναίνεση της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Το κύριο ζητούμενο ουσιαστικά για την Ιταλία είναι να μην συνυπολογισθούν οι συγκεκριμένες δαπάνες στην σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ της.

«Η ευελιξία δεν συμπεριλαμβανόταν στα ευρωπαϊκά σύμφωνα. Ο Γιούνκερ συνέδεσε το πρόγραμμά του με επενδύσεις ευελιξίας, τήρησε τον λόγο του, και εμείς την χρησιμοποιήσαμε. Εμείς σεβόμαστε τους κανόνες, αλλά αυτοί οι ευρωπαϊκοί κανόνες μας λένε ότι, όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με εξαιρετικά γεγονότα και καταστροφές, τα περιθώρια μπορούν να αλλάξουν. Αν επιθυμούν να με επιπλήξουν διότι θέλω να θωρακίσω αντισεισμικά τα σχολεία, θα το αντιμετωπίσω, αλλά δεν νομίζω ότι θα συμβεί», τόνισε ο Ρέντσι, μιλώντας σε εκπομπή του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La7.
 imerisia.gr
23/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin