Κυριακή, Σεπτεμβρίου 04, 2016

Η τροπική καταιγίδα Hermine απειλεί τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ

Η καταιγίδα Hermine κινείται ανοδικά στις ανατολικής ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, με ισχυρούς ανέμους που φθάνουν τα 110 χιλιόμετρα την ώρα και μεγάλη θαλασσοταραχή που καταστρέφει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού για τους παραθεριστές.

Η καταιγίδα έφθασε στις ακτές της Φλόριντα χθες ως τυφώνας, στην κατηγορία 1 της κλίμακας Saffir-Simpson. Με τη μορφή της τροπικής καταιγίδας έκτοτε κινείται προς Βορράν κατά μήκος των ανατολικών ακτών, από τη Βιρτζίνια μέχρι το Νιού Τζέρσεϊ, όπου οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η άνοδος της στάθμης των υδάτων θα συνοδευθεί από μεγάλα και επικίνδυνα κύματα.

Τις επόμενες ώρες είναι πιθανόν να προκληθούν πλημμύρες στις παράκτιες περιοχές, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία που προβλέπει ότι η ένταση της καταιγίδας θα ενισχυθεί και πάλι εντός του επομένου 24ώρου κατά τη διάρκεια του οποίου η Hermine μπορεί να πάρει και πάλι τη μορφή του τυφώνα.

Οι αρχές των περιοχών από όπου θα περάσει έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιτρέπει την ταχεία κινητοποίηση ενισχυμένων μέσων.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin