Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 02, 2016

Το ελληνικό πρόγραμμα πρώτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup στις 9 Σεπτεμβρίου

Με πρώτο και βασικό θέμα στην ατζέντα του την Ελλάδα και την πορεία του ελληνικού προγράμματος, συνεδριάζει το Eurogroup την επόμενη Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, στην Μπρατισλάβα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Προέδρου Ντάισελμπλουμ.

To Eurogroup θα εξέτασει την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων, η οποία όταν συντελεστεί θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση 2,8 δισ. ευρώ, που απομένουν από την πρώτη αξιολόγηση.

Πηγή, ωστόσο της Κομισιόν, διευκρίνισε στο ΚΥΠΕ ότι "δεν ετοιμαζόμαστε για εκταμίευση των 2,8 δισ. στην Μπρατισλάβα", εξηγώντας ότι τα προαπαιτούμενα δεν έχουν εκπληρωθεί.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι Υπουργοί αναμένεται να ενημερωθούν από το θεσμικά όργανα και τις ελληνικές αρχές σχετικά με την εφαρμογή των ορόσημων και και την αποπληρωμή των εσωτερικών οφειλών του κράτους, όπως ορίζεται στη δήλωση του Eurogroup για την Ελλάδα στις 25 Μαΐου, καθώς και τα επόμενα βήματα για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Η δήλωση του Eurogroup της 25ης Μαΐου αναφέρει ότι η πρόσθετη εκταμίευση μετά το καλοκαίρι κάτω από τη δεύτερη δόση θα υπόκειται στην ολοκλήρωση των ορόσημων που σχετίζονται με τις ιδιωτικοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου του νέου Ταμείου Επενδύσεων και Ιδιωτικοποιήσεων, τις  μεταρρυθμίσεις στην τραπεζική διακυβέρνηση, το ανεξάρτητο γραφείο εσόδων της ελληνικής διοίκησης και στον τομέα της ενέργειας, καθώς και την πρόοδο στην εκκαθάρισης των καθυστερούμενων χρεών της κυβέρνησης στο εσωτερικό.

Το Eurogroup, σύμφωνα με τον επικεφαλής εκπρόσωπο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά θα συζητήσει εξάλλου και το θέμα της ποιότητας των ελληνικών στατιστικών στοιχειών και τις κατηγορίες για την ΕΛΣΤΑΤ, στον απόηχο της επιστολής Ντομπρόβσκις - Μοσκοβισί - Τάισεν.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, χαρακτήρισε "τεράστιο λάθος» τη δικαστική υπόθεση γύρω από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ο Γ. Ντάισενμπλουμ διευκρίνισε όμως ότι η υπόθεση αυτή δεν πρόκειται να εκτροχιάσει το ελληνικό πρόγραμμα.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin