Τρίτη, Σεπτεμβρίου 06, 2016

Erdogan: Δεν θα γίνει δεκτή νέα καθυστέρηση στην κατάργηση βίζας από την Ε.Ε.

Νέα καθυστέρηση στην κατάργηση της βίζας για Τούρκους πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα γίνει ανεκτή, ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, διά μέσου του εκπροσώπου του.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε ότι πλέον μόνον ελάχιστα προαπαιτούμενα απομένουν για την κατάργηση της βίζας.

Η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag είχε αναφέρει την Κυριακή ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη να δεχθεί παράταση του χρόνου άρσης της βίζας από τον Οκτώβριο στο τέλος του 2016.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφερόταν ότι ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μια καθυστέρηση μέχρι τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο θεωρείται τώρα αποδεκτή. Ωστόσο, εξακολουθούν να επιμένουν ότι η κατάργηση της βίζας πρέπει να εξασφαλιστεί «όχι αργότερα από το τέλος του χρόνου».

Η εφημερίδα επικαλείται και ευρωπαϊκές πηγές οι οποίες δήλωσαν ότι οι δύο πλευρές έχουν περιορίσει τις διαφορές τους σχετικά με την εφαρμογή των αντιτρομοκρατικών νόμων της Τουρκίας, κάτι που η Ε.Ε. είχε θέσει ως όρο για να απαλλάξει τους Τούρκους από την υποχρέωση της βίζας.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin