Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 02, 2016

Erdogan: Οι Κούρδοι μαχητές της Συρίας δεν έχουν υποχωρήσει

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε την Παρασκευή ότι οι Κούρδοι μαχητές της Συρίας δεν έχουν υποχωρήσει ανατολικά του Ευφράτη ποταμού στη βόρεια Συρία.

«Λέγεται πως κατευθύνθηκαν προς ανατολάς αλλά αυτό είναι ψευδές, δεν πέρασαν» τον ποταμό, δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο αεροδρόμιο Εσενμποά της Άγκυρας, αναφερόμενος στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), μια οργάνωση την οποία η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί «τρομοκρατική» και καταγγέλλει πως συνδέεται με τους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες που δρουν στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο Ερντογάν διεμήνυσε παράλληλα ότι δεν προτίθεται να επιτρέψει στους Κούρδους αντάρτες να δημιουργήσουν έναν «διάδρομο τρόμου» στη βόρεια Συρία.

«Κανένας δεν μπορεί να μας ζητάει να ανεχθούμε τη δημιουργία ενός διαδρόμου τρόμου. Δεν θα το επιτρέψουμε» είπε ο Ερντογάν, ο οποίος προφανώς αναφερόταν στις ελπίδες των Κούρδων να ενοποιήσουν τα εδάφη που ελέγχουν στη βόρεια Συρία.
 zougla.gr
2/9/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin