Σάββατο, Σεπτεμβρίου 24, 2016

Donald Tusk: Κλειδί για την επίλυση του μεταναστευτικού είναι η φύλαξη των "συνόρων της ΕΕ"

Από τις πρώτες μέρες της μεταναστευτικής κρίσης μετανάστευσης δεν είχα καμία αμφιβολία ότι το ο κλειδί για την επίλυση του θέματος είναι η αποκατάσταση του αποτελεσματικού ελέγχου των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ", δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Τούσκ, λίγα λεπτά πριν συναντηθεί με τον Καγκελάριο Κερν στην Σύνοδο της Βιέννης.

Όπως είπε : "Προφανώς και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, για την επίτευξη αυτού του στόχου, η στενή συνεργασία με τους εταίρους μας στα Βαλκάνια και στην Τουρκία", σημείωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου. Σήμερα θα πρέπει να συζητήσουμε, για το πώς να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα των ενεργειών μας".

"Πρέπει να επιβεβαιώσουμε, πολιτικά και στην πράξη, ότι η διαδρομή των  Δυτικών Βαλκανίων της παράνομης μετανάστευσης θα παραμείνει κλειστή για τα καλά. Αυτός είναι ο λόγος που είμαι χαρούμενος που ο Καγκελάριος Κερν ανέλαβε την πρωτοβουλία και οργάνωσε αυτή τη συνάντηση", κατέληξε ο Ντ.Τούσκ.
Πηγή: ΚΥΠΕ
24/9/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin