Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2016

Τρόμος για την κατάρρευση της Deutche Βank

Τρόμο στις αγορές της Ευρωζώνης και σε επενδυτές προκαλεί η πτώση κατά 90% της αξίας της τιμής της μετοχής της γερμανικής τράπεζας Deutche Βank.

Οι φόβοι ενισχύονται περισσότερο από τη δημόσια δήλωση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ότι δεν πρόκειται το κράτος να σώσει την τράπεζα, προχωρώντας σε bail out.

Η ίδια δήλωσε ακόμη από το Βερολίνο ότι: «Θέλω να πω μόνο ότι η Deutsche Bank είναι μέρος του γερμανικού τραπεζικού τομέα. Και ευτυχώς, ελπίζουμε πως όλες οι επιχειρήσεις, εάν αντιμετωπίζουν προσωρινά προβλήματα, μπορούν να κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση. [...] Δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω».

Την Τρίτη η μετοχή της γερμανικής τράπεζας υποχώρησε περαιτέρω κατά 3% στα 10,22 ευρώ, τιμή που αποτελεί καινούργιο ιστορικό χαμηλό, με δεδομένο ότι τον περασμένο Νοέμβριο η τιμή της μετοχής ήταν 27,80 ευρώ.

Η τράπεζα βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόστιμο αξίας 14 δισ. δολαρίων από τις αμερικανικές Αρχές για την πώληση ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων το 2008. Σύμφωνα με τη διοίκηση της DB, η τράπεζα δεν ζήτησε από τη γερμανική κυβέρνηση βοήθεια για την μείωση του προστίμου...
 zougla.gr
27/9/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin