Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2016

Ντροπή για την Ευρώπη η Συρία, δηλώνει Γερμανός πρώην διπλωμάτης

Ντροπή για την Ευρώπη αποτελεί η κατάσταση στη Συρία σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ.

Σε συνέντευξή του στην Handelsblatt, ο πρόεδρος του διεθνούς φόρουμ το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε Φεβρουάριο στο Μόναχο, οι Ευρωπαίοι απέτυχαν παταγωδώς, διότι δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους.

«Eίναι εύκολο να δείχνεις με το δάχτυλο τους Ρώσους και τους Αμερικανούς. Οι ζώνες απαγόρευσης πτήσεων οι οποίες προτάθηκαν μεταξύ άλλων και από τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φραν-Βάλτερ Στάινμάιερ, μπορούν να εφαρμοστούν μόνον στρατιωτικά. Και αυτό ισχύει και για τη Γερμανία», είπε ο ο, στην γερμανική οικονομική εφημερίδα.

Ο πρώην διπλωμάτης πρότεινε δε να αναληφθεί μια κοινή πρωτοβουλία για την πολύπαθη χώρα: «Η Ευρώπη θα μπορούσε να υποσχεθεί διψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανοικοδόμηση της Συρίας, εάν τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός».

Ο επικεφαλής της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου καταλόγισε επίσης στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν ότι θέλει να αξιοποιήσει τους τελευταίους μήνες της προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα κατά της Pax Amercana για να για να κερδίσει έδαφος, ώστε να μπορέσει το 2017 να κάνει μια στρατηγική συμφωνία ως ίσον προς ίσον με τον επόμενο Αμερικανό πρόεδρο.
 [elzoni.gr]
28/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin