Κυριακή, Σεπτεμβρίου 11, 2016

Θάσος: Σε απόσταση αναπνοής οι φλόγες από μικρό χωριό

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στη Θάσο, όπου μαίνεται για δεύτερη μέρα μεγάλη πυρκαγιά στο νησί, όπως μεταδίδει το skai.gr.

Αυτήν τη στιγμή οι φλόγες απειλούν το χωριό Ραχώνι. Η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου μακριά από τα πρώτα σπίτια του χωριού και η πυροσβεστική, μαζί με τους κατοίκους και εθελοντές από γύρω περιοχές, δίνουν μάχη για να προστατέψουν τα όρια της κατοικημένης περιοχής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ ανέφερε πως έχουν καεί σπίτια στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού, ενώ στάχτη έχουν γίνει υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα, καλλιέργειες και μεγάλες εκτάσεις πευκοδάσους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, 10 σπίτια κάηκαν στον οικισμό "Μικρό Καζαβίτι" και 3 στον οικισμό "Μεγάλο Καζαβίτι", ενώ καταστροφές έχουν υποστεί και τουριστικές μονάδες σε Θυμωνία και Αλύκη.

Το πρωί, η πυροσβεστική είχε καταφέρει να ελέγξει το μέτωπο που βρισκόταν κοντά στο χωριό αλλά αργότερα η φωτιά αναζωπυρώθηκε από τους δυνατούς ανέμους.

Στο νησί, που έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και του στρατού, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 7 καναντέρ, 2 πετζετέλ και 6 ελικόπτερα...
 capital.gr
11/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin