Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 09, 2016

ΤΟΚΙΟ: ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ

Ψέματα φέρεται να είπε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ότι όλα είναι «υπό έλεγχο» στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα μετά την πυρηνική καταστροφή του 2011 προκειμένου να γίνει η ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Τζουνιτσίρο Κοϊζούμι.

Ο Τζουνιτσίρο Κοϊζούμι, από τους πιο δημοφιλείς πρωθυπουργούς κατά τη διάρκεια της θητείας του (2001-2006), μετατράπηκε σε έναν από τους σφοδρότερους επικριτές της χρήσης πυρηνικής ενέργειας μετά τον σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου του 2011 που προκάλεσαν το πυρηνικό δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Tepco στη Φουκουσίμα - η χειρότερη πυρηνική καταστροφή μετά το Τσερνόμπιλ. το 1986.

Ο Άμπε έδωσε τη διαβεβαίωση ότι ο σταθμός της Φουκουσίμα είναι ασφαλής κατά την ομιλία του τον Σεπτέμβριο του 2013 προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για να καθησυχάσει τις ανησυχίες που υπήρχαν για την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο. Το σχόλιό του είχε επικριθεί αρκετά και τότε.

«Ήταν ένα ψέμα. Δεν είναι υπό έλεγχο», τόνισε ο Κοϊζούμι, επικαλούμενος ως παράδειγμα τις αμφισβητούμενες σε μεγάλο βαθμό προσπάθειες της Tepco να φτιάξει το μεγαλύτερο στον κόσμο «τείχος πάγου» για να εμποδίσει τα υπόγεια ύδατα να περάσουν στα θεμέλια των αντιδραστήρων που υπέστησαν ζημιές και να μολυνθούν.

«Λένε συνέχεια ότι μπορούν να το κάνουν, αλλά δεν μπορούν», εξήγησε ο Κοϊζούμι. Οι ειδικοί λένε ότι η διαχείριση του σχεδόν ενός εκατομμυρίου τόνων ραδιενεργού ύδατος που βρίσκεται αποθηκευμένο σε δεξαμενές στον σταθμό της Φουκουσίμα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις.

Ο Κοϊζούμι πρόσθεσε επίσης ότι «ντρέπεται» που πίστεψε τους ειδικούς οι οποίοι τον διαβεβαίωναν ότι η πυρηνική ενέργεια είναι φτηνή, καθαρή και ασφαλής.
 elzoni.gr
9/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin