Σάββατο, Σεπτεμβρίου 03, 2016

Η τουρκία δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό

Η Τουρκία δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, ανέφερε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίνα Μογκερίνι, μιλώντας από την Μπρατισλάβα της προεδρεύουσας Σλοβακίας, όπου συνέρχεται το άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών.

Η κυρία Μογκερίνι πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να εργάζονται στο θέμα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, ανακοίνωσε ότι ο τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα επισκεφθεί το Στρασβούργο την ερχόμενη εβδομάδα.

Σκοπός της επίσκεψής του είναι να συζητήσει τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην προετοιμασία των ποινικών διώξεων για τους υπεύθυνους του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Ο κύριος Στάινμαϊερ παραδέχθηκε ότι στις ανακοινώσεις της Γερμανίας προς την τουρκική κυβέρνηση έλειπε η έκφραση συμπάθειας που θα ανέμενε η Άγκυρα.
Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο, ΑΠΕ
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin