Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2016

Τσούρκιν: Η Ρωσία δεν θα αποδεχθεί πλέον μονομερείς πρωτοβουλίες για τη Συρία

Η Ρωσία δεν θα αποδεχθεί πλέον μονομερείς ενέργειες στο θέμα της  Συρίας, δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος  της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν.

Μιλώντας στην σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο ρώσος  αντιπρόσωπος  επεσήμανε ότι, κατά την διάρκεια της συζήτησης που έχει ως θέμα την συμφωνία εκεχειρίας για τη Συρία, τέθηκε ως προϋπόθεση  ότι η Δαμασκός θα πρέπει να διακόψει μονομερώς τις πτήσεις των αεροσκαφών της.

«Στην αρχή, μας είπαν για τρεις μέρες. Συμφωνήσαμε. Στη συνέχεια μας είπαν: «Όχι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ άλλαξε γνώμη, χρειάζονται επτά μέρες», δήλωσε ο Τσούρκιν  επισημαίνοντας ότι  «παρόμοιες παγίδες τακτικής δεν μπορούν να συνεχίζονται επ' άπειρον. Δεν θα δεχθούμε πλέον μονομερείς πρωτοβουλίες».

  • Η αποκατάσταση της ειρήνης στη Συρία έχει γίνει ένας ανεπίτευκτος στόχος, επειδή εξοπλίζουν εκατοντάδες ένοπλες ομάδες στη χώρα και την βομβαρδίζουν  «όλοι όσοι θέλουν», προσέθεσε ο Τσούρκιν.

Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι, τα μέλη της συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ, μέχρι στιγμής δεν παρουσίασαν στοιχεία σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας  που αφορούσε τον βομβαρδισμό της πόλης Μαντζίμπ τον Ιούλιο, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν μερικές δεκάδες άμαχοι.

Μετά την  ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Τσούρκιν  δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συμφωνία Ρωσίας και ΗΠΑ για την Συρία  δεν διακόπηκε. Ωστόσο, σημείωσε, όσο η Ουάσιγκτον συνεχίζει να αλλάζει τις θέσεις της θα είναι δύσκολο να γίνει σοβαρός διάλογος.

«Εμείς (σ.σ.η Ρωσία) καθορίσαμε με σαφήνεια τη στάση μας. Χρειαζόμαστε μια σοβαρή συζήτηση χωρίς υπερβολές. Χωρίς οι άνθρωποι να αλλάζουν τους όρους τους κάθε δύο μέρες. Εάν συνεχίσουν να το κάνουν αυτό, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει σοβαρός διάλογος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούρκιν.  

Η Ρωσία, επανειλημμένως, έχει δηλώσει ότι επιλέγει πολύ προσεκτικά τους στόχους της για τα αεροπορικά πλήγματα στην Συρία, ενώ οι κατηγορίες ότι δήθεν η Ρωσία πλήττει  πολιτικούς στόχους στη Συρία, ποτέ δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Κυριακή σε έκτακτη συνεδρίαση του συζήτησε την κατάσταση στο Χαλέπι. Η σύγκληση του Συμβουλίου  έγινε με πρωτοβουλία  των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας  και της Γαλλίας, με αφορμή την επίθεση  του συριακού στρατού, ο οποίος εκδιώκει από την πόλη τους μαχητές της «Τζεμπάτ αλ Νούσρα» και της λεγόμενης « ένοπλης αντιπολίτευσης».
Πηγή:  www.ria.ru, greece-russia2016.gr
26/9/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin