Σάββατο, Σεπτεμβρίου 03, 2016

ΕΕ-Τουρκία επιθυμούν τη βελτίωση των σχέσεών τους, αλλά οι διαφωνίες παραμένουν ισχυρές

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η Τουρκία τόνισαν σήμερα στην Μπρατισλάβα την ανάγκη βελτίωσης των σχέσεών τους που δοκιμάστηκαν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ακόμη και αν παραμένουν οι διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές για το πογκρόμ που ακολούθησε και συνεχίζεται.


«Το βασικό μήνυμα στο οποίο συμφωνούμε είναι, κατ΄αρχάς, είναι μία ισχυρή δέσμευση για διάλογο, τουλάχιστον να μιλάμε ο ένας για τον άλλον και ακόμη περισσότερο να μιλάμε ο ένας με τον άλλο, να ακούμε ο ένας τον άλλον και να κατανοούμε την ευρωπαϊκή και την τουρκική κοινή γνώμη », δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την άτυπη σύνοδο των 28 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Στο ίδιο πνεύμα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ως προς το γεγονός ότι οι δεσμεύσεις οι οποίες έχουν αναληφθεί κατά το παρελθόν πρέπει να γίνουν σεβαστές, «είτε πρόκειται για τους όρους κατάργησης της βίζας, των τελωνειακών περιορισμών, τη διαχείριση της προσφυγικής ροής, αλλά και στον οικονομικό τομέα», εξήγησε η Μογκερίνι.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin