Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2016

ΗΠΑ: Συμφωνία-ρεκόρ με το Ισραήλ για νέο πακέτο αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ κατέληξαν σε μια τελική συμφωνία για τη χορήγηση ενός νέου πακέτου αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας ύψους-ρεκόρ τουλάχιστον 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και η 10ετής συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί εντός των ημερών, δήλωσαν σήμερα στο Reuters καλά ενημερωμένες πηγές.

Η συμφωνία θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη δέσμευση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας που έχει δοθεί ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα αλλά περιλαμβάνει μεγάλες παραχωρήσεις εκ μέρους του Ισραήλ, σύμφωνα με αξιωματούχους των δύο πλευρών.

Ανάμεσα στις παραχωρήσεις είναι η συμφωνία του Ισραήλ να μην ζητήσει πρόσθετους πόρους από το Κογκρέσο πέραν αυτών που θα εξασφαλίζονται ετησίως στο νέο πακέτο βοήθειας. Επίσης καταργείται μια ειδική ρύθμιση που επέτρεπε στο Ισραήλ να δαπανά μέρος της αμερικανικής βοήθειας που λάμβανε στη δική του αμυντική βιομηχανία αντί στα αμερικανικής κατασκευής όπλα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin