Σάββατο, Σεπτεμβρίου 24, 2016

Βραζιλία: Έρευνα κατά του προέδρου Τέμερ για μίζες

Έρευνα ξεκινά στη Βραζιλία κατά του νέου προέδρου Μισέλ Τέμερ μετά από καταγγελίες του πρώην επικεφαλής της εταιρείας Transpetro, Σέρζιου Μασάντου -στο πλαίσιο συμβιβαστικής συμφωνίας του με τις διωκτικές αρχές- ότι είχε ζητήσει το 2012 συνεισφορές σε προεκλογική εκστρατεία και τα χρήματα προέρχονταν από παράνομη δραστηριότητα.

Μέλος του Ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου, ενέκρινε την διεξαγωγή προανάκρισης για τους ισχυρισμούς του Μασάντου, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στον πρόεδρο της Γερουσίας Χενάν Καλέιρους.

Η Transpetro είναι θυγατρική της Petróleo Brasileiro ή Petrobras, της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου της Βραζιλίας, το σκάνδαλο διαφθοράς στην οποία θεωρείται το μεγαλύτερο στην ιστορία της χώρας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε αποκαλύψει τον Ιούνιο ότι στην ομολογία του ο Μασάντου είπε πως η συνεισφορά που ζήτησε ο Τέμερ έγινε νόμιμα, από την κατασκευαστική εταιρεία Queiroz Galvao, αλλά τα χρήματα προέρχονταν από μίζες που προέκυψαν από συμβάσεις με την Petrobras.

Ο Τέμερ διαψεύδει ότι ζήτησε οποιαδήποτε χρηματοδότηση για την εκστρατεία του Γκαμπριέλ Σαλίτα για να εκλεγεί στον δήμο του Σάου Πάουλου. Ο Σαλίτα ανήκε τότε στο Κόμμα του Βραζιλιάνικου Δημοκρατικού Κινήματος (PMDB, δεξιά). Το γραφείο Τύπου του προέδρου ανέφερε ότι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο.
Οι εισαγγελείς που ανέλαβαν την προανάκριση θα αποφασίσουν, με βάση τα ευρήματά τους, αν θα ασκήσουν δίωξη σε βάρος του Τέμερ και των άλλων πολιτικών που κατονόμασε ο Μασάντου.
 zougla.gr
24/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin