Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2016

Ντοπαρισμένοι Ολυμπιονίκες των ΗΠΑ στο Ρίο;

Βαριές κατηγορίες, που αφήνουν ανοιχτές διαφορετικές εκτιμήσεις και πολλές θεωρίες, προέκυψαν από χάκερς, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία Ρώσους, που παραβίασαν την ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ(WADA).


Στην κατηγορία «εμπιστευτικό», που παραβιάστηκε, κατηγορούνται οι αδερφές Γουίλιαμς, η Σιμόν Μπάιλς, καθώς και άλλοι πρωταθλητές, πως κατέθεσαν πιστοποιητικά για να δικαιολογήσουν ακραίες τιμές antidoping στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Λίγο μετά έσκασε η «βόμβα». Διάφοροι Αμερικανοί πρωταθλητές, δικαιολόγησαν με ιατρικά πιστοποιητικά υψηλές τιμές απαγορευμένων ουσιών που βρέθηκαν στο αίμα τους σε εξετάσεις που υποβλήθηκαν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «επετράπη η χρήση παράνομων ουσιών, η οποία δικαιολογείται από πιστοποιητικά έγκρισης για θεραπευτική χρήση».

Σημαντικά ονόματα όπως οι αδερφές Σερένα και Βίνους Γουίλιαμς και η παγκόσμια πρωταθλήτρια της γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς, με τέσσερα χρυσά μετάλλια, περιλαμβάνονται στη λίστα.

Στη συνέχεια οι χάκερς δημοσιοποίησαν έγγραφα που αναφέρουν τις αμφιβολίες της ομοσπονδίας, όπου αναφέρεται πως «υπάρχουν ανεπαρκείς εξηγήσεις από τους αθλητές για τα πιστοποιητικά». Στην περίπτωση της Μπάιλς μάλιστα, η συνταγή αναφέρει την λήψη αμφεταμινών!

Η περίπτωση των πιστοποιητικών είναι σίγουρα αμφιλεγόμενη. Συχνά τέτοιου είδους πιστοποιητικά γίνονται αποδεκτά, άλλες φορές όμως απορρίπτονται με αποτέλεσμα να υπάρξουν ποινές και αγωνιστικοί αποκλεισμοί, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Σαράποβα. Σε κάθε περίπτωση η WADA οφείλει να δώσει απαντήσεις.
 ΠΗΓΗ: skai.gr, kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin