Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2016

Ιταλία: Στο αρχείο υπόθεση ξεπλύματος χρήματος με κατηγορούμενο τον γιο του Ερντογάν

Ιταλοί εισαγγελείς έβαλαν στο αρχείο μια υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων με κατηγορούμενο τον γιο του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώθηκε σήμερα από την εισαγγελία.

Η απόφαση, η οποία πρέπει τώρα να επικυρωθεί από έναν ανώτερο δικαστή --κάτι που αποτελεί συνήθως τυπική διαδικασία-- ελήφθη έξι εβδομάδες αφότου ο Ερντογάν διαμαρτυρήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη πως το ιταλικό δικαστικό σύστημα κακομεταχειρίζεται τον γιο του, τον Μπιλάλ.

"Η Ιταλία θα πρέπει να προσέχει τη μαφία, όχι τον γιο μου", είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι μπορεί "να δημιουργηθούν προβλήματα στη σχέση μας με την Ιταλία", αν ο γιος του επιστρέψει στη χώρα αυτή και συλληφθεί.

Η κατηγορία πως ο 35χρονος Μπιλάλ Ερντογάν είχε εμπλακεί σε ξέπλυμα χρημάτων πέρυσι που σπούδαζε στην Ιταλία διατυπώθηκε πρώτα από τον Μουράτ Χακάν Ουζάν, ένα εξόριστο μέλος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Τουρκίας και αντίπαλο του προέδρου.

Εισαγγελείς εξέταζαν χρηματικά ποσά που φέρεται ότι έφερε στην Ιταλία από την Τουρκία ενώ σπούδαζε για ένα διδακτορικό δίπλωμα.

Έκτοτε ο Μπιλάλ Ερντογάν έχει επιστρέψει στην Τουρκία και αρνείται ως εντελώς αβάσιμες όλες τις κατηγορίες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin