Τρίτη, Σεπτεμβρίου 06, 2016

Τρίτη φάση εισβολής στη Συρία δρομολογεί η Άγκυρα

Λίγο μετά τις συναντήσεις του Προέδρου της Τουρκίας με τους Προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας και τις τελευταίες επιτυχίες που σημείωσε ο τουρκικός στρατός και οι φιλοτουρκικές δυνάμεις στο βόρειο κομμάτι της Συρίας, η Άγκυρα δρομολογεί νέα σχέδια για την τρίτη φάση της εισβολής στην γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα, από καλά ενημερωμένους στρατιωτικούς κύκλους διαρρέει η πληροφορία ότι ο τουρκικός στρατός ολοκληρώνει τις προετοιμασίες του για το τρίτο κύμα εισβολής του τουρκικού στρατού στην Συρία.

Ο τουρκικός στρατός συμπεράνει ότι αυτή την στιγμή η κατάσταση στο βόρειο κομμάτι της Συρίας παραμένει κρίσιμη και κυρίως στις περιοχές όπου τα φιλοτουρκικά στοιχεία έχουν εξασφαλίσει τον έλεγχο. Οι παράγοντες της Άγκυρας έχουν την υποχρέωση να προωθηθούν στα βάθη της Συρίας, κυρίως 25 με 30 χιλιόμετρα πιο πέρα από τα τουρκικά σύνορα. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλιστεί η ασφάλεια των καταληφθέντων περιοχών καθώς και των τουρκικών πόλεων που δέχονται οβίδες σχεδόν σε καθημερινή βάση από τις πόλεις της Συρίας που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Επόμενος στόχος λοιπόν, της Άγκυρας είναι η κατάληψη της πόλης Αλ Μπαπ. Η συγκεκριμένη πόλη αποτελεί την δεύτερη «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία. Στο επιτελείο του τουρκικού στρατού όλα τα σχέδια έχουν ως σημείο εκκίνησης την κατάληψη της συγκεκριμένης πόλης...
 [kathimerini.com.cy]
6/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin