Τρίτη, Σεπτεμβρίου 06, 2016

Παραπομπή Σαρκοζί σε δίκη;

Δύσκολη συνεχίζει να είναι η υποψηφιότητα του Νικολά Σαρκοζί για τη γαλλική προεδρία.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ενδέχεται να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, για το σκάνδαλο της παράνομης χρηματοδότησης της αποτυχημένης προεκλογικής του εκστρατείας, το 2012, τη λεγόμενη υπόθεση Βygmalion.

Ο Σαρκοζί, ηγέτης του συντηρητικού κόμματος των Ρεπουμπλικανών (πρώην UMP), έχει παραπεμφθεί στον ανακριτή για τη συγκεκριμένη υπόθεση των πλαστών τιμολογίων. Στόχος ήταν να συγκαλυφθεί η υπέρβαση του ανώτατου ορίου το οποίο προβλέπεται από τον νόμο για τις δαπάνες των προεκλογικών εκστρατειών των υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία. Κατά συνέπεια, η προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί είχε ξεπεράσει τότε το όριο των 22,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δικαστές έχουν μέχρι στιγμής απαγγείλει κατηγορίες σε 13 πρώην αξιωματούχους του UMP, της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί ή της Bygmalion, της εταιρείας που διοργάνωνε τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Σαρκοζί. Στο ίδιο τον πρώην πρόεδρο ωστόσο δεν έχουν αποδοθεί κατηγορίες ότι είχε γνώση της υπόθεσης.
 elzoni.gr
6/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin