Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17, 2016

Δ. Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέες προσφυγικές ροές απ' τη Συρία

Στην ολοκληρωμένη στρατηγική που προωθεί και εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης, στη σημασία συνέχισης εφαρμογής της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, "που έχει συμβάλει καθοριστικά στον περιορισμό των αφίξεων στο Αιγαίο, αλλά και στην υπευθυνότητα και αλληλεγγύη που καλούνται να επιδείξουν εμπράκτως τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ προς τις χώρες που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Βουλγαρία, αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση, την Ασφάλεια και την Ιθαγένεια Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στο CNN σχετικά με τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, με τους περίπου 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι "...οι Έλληνες επέδειξαν υψηλό φρόνημα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες". Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο για την Μετανάστευση, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαθέσει προς την Ελλάδα χρηματοδοτική στήριξη που προσεγγίζει το ένα δισ. ευρώ, ενώ διαρκώς αυξάνεται η παρεχόμενη βοήθεια σε εξειδικευμένο προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές.

Επίσης ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε την καθοριστική συμβολή που αναμένεται να έχει η λειτουργία του νέου Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής για την πιο αποτελεσματική διαχείριση και προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης.

Σε ερώτηση σχετικά με τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η κατάπαυση πυρός στη Συρία, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι "όσο αυτή η γωνιά του πλανήτη φλέγεται, δυστυχώς η Ευρώπη θα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες έντονες προσφυγικές ροές. Πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθεια από κοινού, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η διεθνής κοινότητα και τα Ηνωμένα Έθνη για να βρούμε αποτελεσματικές λύσεις".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin